Consult en behandeling

Consult en behandeling

Op het moment dat de patiënt op consult komt, begint voor de homeopaat het proces om het juiste geneesmiddel (of meerdere middelen) voor te kunnen schrijven. Een homeopaat gaat nooit (helemaal) af op de diagnose die binnen de reguliere geneeskunde gesteld is. Simpelweg omdat binnen de homeopathie de individuele behandeling één van de belangrijkste uitgangspunten is.

De manier waarop een mens ziektes doormaakt is individueel bepaald. Dat kan bijvoorbeeld heftig en overdadig zijn (denk aan een verkoudheid met veel slijmvorming) of snel en destructief (bijv. een simpele verkoudheid die binnen zeer korte tijd uitmondt in een levensgevaarlijke longontsteking) of juist een langzaamaan ontwikkelende ziekte waar je nauwelijks klachten van ondervindt (een verkoudheid met alleen lichte heesheid). Het geeft de homeopaat duidelijkheid over hoe de behandeling ingezet zal gaan worden.

Geneesmiddelflesjes

khre-05-01Om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen, is het voor mij belangrijk te achterhalen hoe de klacht is ontstaan, wat de klacht precies inhoudt, waar de klacht zich bevindt, wanneer de klacht zich verbetert of juist verergert. In het eerste homeopathisch consult, dat ongeveer 1,5 uur in beslag neemt, wordt de reden van uw komst volledig uitgevraagd.

De informatie die uit het consult naar voren komt, resulteert in een op uzelf persoonlijk afgestemd behandelplan c.q. middelen. In de meeste gevallen is het zo dat op meerdere vlakken (d.w.z. uw erfelijke aanleg, de belasting a.g.v. veelvuldig reguliere medicatie etc.) tegelijk gewerkt moet worden om een effectieve prikkel tot genezen te geven.

Het is belangrijk om in de behandeling de vinger aan de pols te houden. Daarom vindt er gewoonlijk na ca. 6 à 8 weken een vervolgafspraak plaats om te kijken hoe u op de geneesmiddelen gereageerd heeft en wat de vervolgstappen in de behandeling zijn. Vaak zijn er meerdere vervolgafspraken nodig, zeker wanneer de klacht zich al langer afgespeeld heeft.

Prijzen:

volwassenen           1e consult  € 100,00
volwassenen   vervolg consult    €   90,00
Kinderen                 1e consult  € 100,00
Kinderen          vervolg consult   €   80,00

Uiteraard mag u altijd eerst een oriënterend gesprek aanvragen. Aan dit oriënterend zijn geen kosten verbonden

De nota van dit consult kunt u indienen bij uw zorgverzekeraar. Welk bedrag uw zorgverzekeraar uitkeert, is per verzekeringspakket verschillend. U kunt dit in uw polisvoorwaarden terugvinden.

Voor een overzicht van de vergoedingen van de zorgverzekeraar klik dan hier
Staat uw zorgverzekeraar niet tussen onze vergoedingenlijst en of u wilt uw zorgverzekeraar een brief sturen zodat uw zorgverzekeraar u vertelt wat en hoeveel ze u vergoeden voor uw bezoek aan de homeopaat klik dan hier

Een eerste consult duurt ca. 1,5 uur; voor vervolgconsulten wordt ongeveer 45 minuten tot 1 uur gereserveerd.

U kunt bij een homeopaat voor elke klacht of ziekte terecht.