Gezondheid & Ziekte

Als je ziek bent of je niet optimaal voelt kan je naar een dokter of een homeopaat gaan. Kies je voor een homeopaat dan kan die na een goed gesprek een homeopathisch middel geven dat met behulp van je eigen lichaam de klachten vermindert of zelf over laat gaan.

Homeopathische middelen worden bereid op basis van een extract (oplossing) van minerale, plantaardige of dierlijke oorsprong. In de klassieke homeopathie gaan we ervan uit dat het toedienen van de oorspronkelijke vorm symptomen geeft die lijken op die van de ziekte. Klassieke homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsbeginsel, de overeenkomst van symptomen. De grondstof of oertinctuur wordt in een aantal stappen verdund en geschud, het zogenaamde “potentiëren”. Het extreem verdunde eindproduct, het homeopathische geneesmiddel, laat de ziekte zonder bijwerkingen verdwijnen.

Door de nieuwe wetgeving mogen wij niet meer op de website de namen van middelen vermelden. Graag sta ik u te woord in een telefonisch advies of maken we een afspraak voor een oriënterend gesprek. Tel: 06 53 41 14 82

Een homeopathisch middel bestaat altijd uit klein flesje water, met een druppeltje alcohol voor de houdbaarheid en een gepotentiëerd mineraal, plantaardig of dierlijk extract.

Deze website geeft u informatie over het nut van homeopathie voor uw gezondheid en welzijn. Maar op straffe van hoge boetes verbiedt (!) de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ons homeopathische middelen te noemen in relatie tot ziekten.